Chuť na sladké ti po pozretí tohto videa určite nedá spávať… :-)
Ak rozmýšľaš nad tým, čo dobré by si si mohol pripraviť, vyskúšaj tento vynikajúci cheesecake.
Potrebovať budeš 250 g Oreo keksíkov, ktoré zbav bieleho krému uprostred. Tie potom pomixuj alebo rozdrv nadrobnučko. K vzniknutej hmote pridaj 6 polievkových lyžíc (asi 80 g) neosoleného roztopeného masla a všetko dobre premiešaj (najlepšie asi v mixéri). Následne tmavú hmotu natlač do 26 centimetrovej okrúhlej formy na pečenie a daj na 13 až 15 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Kilogram smotanového syra zohriateho na izbovú teplotu zmiešaj s ľ hrnčeka sladkej smotany, hrnčekom cukru a lyžicou kukuričného škrobu. Pridaj 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu a 4 vajíčka izbovej teploty. Asi tretinu krému zmiešaj s 2/3 hrnčeka Nutelly a 2 čajovými lyžičkami sladkej smotany.

Biely krém nalej na upečený korpus a pekne ho uhlaď. Naň potom vylej nutellovú vrstvu krému a koláč daj do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia na 45 až 55 minút. Následne rúru vypni a koláč v nej nechaj ešte ďalšiu hodinu. Potom cheesecake vyber a nechaj ho vychladnúť pri izbovej teplote.
1/3 hrnčeka zohriatej vysokopercentnej smotany zmiešaj s 2/3 hrnčeka Nutelly a krém natri na vychladnutý cheesecake. Hotový koláč napokon nechaj cez noc v chladničke a ráno môžeš ochutnávať. :-)