Ak ste milovníkom čokolády, tieto triky musíte určite poznať. Zídu sa vám napríklad aj vtedy, keď budete zdobiť rôzne koláčiky, zákusky či torty na rôzne príležitosti.
Po 80 rokoch bol vyrobený nový druh čokolády. Má zaujímavú chuť aj farbu
Ak ste tvorivá duša a radi vymýšľate zaujímavé sladké ozdoby, ste na správnom mieste. Na jednom videu totiž teraz uvidíte sedem čokoládových trikov, ktoré môžete hocikedy využiť a očariť nimi návštevu alebo oslávenca.
Máte chuť na sladké? Upečte si túto rýchlu čokoládovú tortičku
1. Čokoládový motýlik
Roztopenou čokoládovou polevou si na papier na pečenie obkreslite motýľa. Papier s motýľom následne vložte do otvorenej knihy, ktorú mierne podopriete z každej strany a necháte čokoládu stuhnúť. Takto vám vznikne krásny čokoládový motýlik, ktorý je vhodnou ozdobou napríklad na muffiny, cupcakes a iné dobroty.
2. Bublinková fólia
Na obdĺžnikový pás bublinkovej fólie natrite roztopenú čokoládu. Celý pás následne „prilepte“ okolo torty a dajte stuhnúť. Potom bublinkovú fóliu odstráňte a získate skvelý guličkový vzor okolo torty.
3. Farebná ozdoba
Na tácku alebo plech vylejte vrstvu roztopenej mliečnej čokolády. Následne na ňu dajte po lyžiciach ďalších prifarbených roztopených čokolád a pomocou špáradla vytvorte rôzne farebné vzory. Nechajte stuhnúť a následne podľa svojich predstáv vykrojte alebo odlomte kus farebnej čokolády a ozdobte ňou ľubovolnú pochúťku.
Máte chuť na niečo hriešne čokoládové? Vyskúšajte tento veľmi chutný koláčik
4. Čokoládová guľa
Na tanier dajte lyžicu roztopenej čokolády, ktorá sa rozleje to tvaru kruhu. Teraz nafúkajte balón a do 3/4 ho namočte do čokolády. Takto namočený balón položte na čokoládový kruh na tanieri a nechajte stuhnúť. Potom balón prepichnite a odstráňte. Do takejto čokoládovej gule môžete servírovať ľubovolné sladké pokrmy.
5. Čokoládové listy
Zoberte si lístky mäty a naneste na ne trochu roztopenej čokolády. Nechajte stihnúť, lístky odstráňte a máte krásne čokoládové lístky na ozdobu.
6. Šálka z bielej čokolády
Roztopenou bielou čokoládou vyplňte silikónové formy na muffiny. Prebytočnú čokoládu z nich vylejte a nechajte stuhnúť. Následne odstráňte formy a získate čokoládové misky. Tie položte na roztopený kruh bielej čokolády na tanieri. Už len pridajte na šálku uško z čokolády ako na videu a naplňte šálku niečím dobrým. Návšteva bude z tohto diela hotová. Môžete si ozdobiť aj vrch šálky.
7. Čokoládová guľa 2
Do roztopenej čokolády namočte nafúkaný balón asi do jeho 3/4. Nechajte stuhnúť a následne ho prepichnite a odstráňte. Získate veľkú čokoládovú guľu, ktorou zakryte pochúťku na tanieri a pripravíte tak rodine či priateľom skvelé prekvapenie. Pri podávaní polejte guľu teplým karamelom.